MOBILE FRONT END

En vintersaga

Kittekottarna och de gyllene hasselstjärnorna

 

I en tid då kyla och mörker håller oss inomhus så finns det inget mysigare än att tillsammans läsa en förtrollande saga.

Vintersagan om Kittekottarna och de gyllene hasselstjärnorna är en snäll berättelse som passar från 4-5 år och uppåt. Vissa karaktärer från Nissebreven återkommer i sagan.

Berättelsen utspelar sig i ett land långt bort och för länge sedan. Två små pojkar får uppleva ett fantastiskt äventyr när de rider på en förtrollad bock till en plats där Kittekottarna bor. Kittekottarna vaktar de gyllene hasselstjärnorna som är magiska och kan uppfylla en önskan. Under en sagolik natt får pojkarna träffa Eldprickar, Tisteltusslingar, Silverknisslor och många fler.

Sagan öppnar upp för många nyfikna tankar och hjälper även till med språkutvecklingen.

Vintersagan är på 8 stycken A4-sidor inklusive illustrationer. Den kostar 59 kr och skickas som PDF till din mail. Betalas med Swish till 1231329630 eller bankgiro 597-7657.

Den otroligt vackra illustrationen är målad av Josephine Lawrence.

”Bocken som hade blivit förtrollad kunde nu springa 1000 steg där den tidigare bara tog ett. Eldpricken flög framför dem och visade vägen till Aftonstjärnan. Bocken sprang genom skogar och över berg och dalar. Det kändes som de flög fram över marken och både Wilmer och Filip tjöt av skratt.

Pojkarna visste inte om det då men nyfikna ögon från andra magiska varelser följde deras resa. Det var Sidenknisslor och Tisteltusslingar som bodde i skogarna. Mummeltrumpar och Myrmankar som bodde på ängarna. Granitluvor som bodde i bergen och Silverhumpar som bodde i havet. Alla hade väntat på den här kvällen, nu skulle det bli kalas. De varelser som kunde flyga kom snabbt ikapp pojkarna och flög sida vid sida med Eldpricken…”

WEBSITE FRONT END

Start typing and press Enter to search